top of page

ODYL ROZENDAAL

Coach of Colour

IMG20210602104605_edited.jpg

Ik ben Odyl (1985), geboren in Suriname, opgegroeid in Nederland en thuis in Amsterdam. Hier woon ik met mijn echtgenoot en onze twee kinderen. In mijn functie als GZ-psycholoog heb ik veel kennis opgedaan over transculturele psychiatrie, angst, trauma en depressie. Ik heb meer dan 14 jaar ervaring met verschillende mensen met milde tot ernstige psychische klachten. Daarbij heb ik veel vrouwen met een bi-culturele achtergrond of een bi-culturele gezinssituatie begeleid via coaching.

Als millennial, vrouw, moeder en person of colour heb ik ook meegemaakt hoe verwachtingen en druk vanuit de maatschappij mijn leven moeilijk kunnen maken. Hoe ik dit altijd probeerde te compenseren met perfectionistisch gedrag en me gedragen als een control freak. Ik heb meegemaakt dat ik structureel over mijn fysieke en mentale grenzen ging, omdat ik wilde voldoen aan de 'norm'. Hoe ik mijn behoeften en lichamelijke grenzen negeer, om vervolgens een hoge prijs te betalen in de vorm van een burn-out of andere klachten. Ik heb ook meegemaakt hoe ingewikkeld en tegelijkertijd normaal het voelt om binnen twee culturen op te groeien. Ik heb ervaren welke uitdagingen er op je pad komen als je onderdeel bent van een mixed couple en bi-etnische kinderen hebt. Ik heb meegemaakt hoe het is om je als academisch opgeleide, zwarte vrouw aan te passen aan systemen en werksferen waar wit de norm is. Dit code switching heeft vele voordelen. Maar het steeds aanpassen maakt ook dat je jezelf kan verliezen, ook dat heb ik meegemaakt. Maar nu niet meer.

Mijn missie is dat elke vrouw slaagt in het het creëren van een leven waar zij zichzelf mag zijn zonder schuldgevoelens en haar geluk op nummer 1 plaatst. Op een ontspannen, weerbare manier en vol in haar kracht. Aan het einde van het coachingstraject durf je weer op je intuïtie te vertrouwen en kies jij voor jezelf. Just be you. Ik kom snel tot de kern, bied een luisterend oor en geef praktische adviezen. Ik geloof dat timing, motivatie en een beetje humor belangrijk zijn in dit proces.

bottom of page