FEM journey is er voor jou

Huisje, boompje, beestje... en nu?

Ben jij een gesettelde vrouw met een partner, kinderen en een vaste baan? En heb je een bi-culturele achtergrond of een bi-culturele gezinssituatie? Je hebt het gevoel dat je vast zit, terwijl je dolgraag anders in het leven wil staan en meer jezelf wil zijn. Op een unapolagetic en oprechte manier. Veel vriendinnen begrijpen niet hoe het is om met een partner samen te zijn die een andere cultuur of etniciteit heeft. Je (schoon)familie maakt opmerkingen waar je tenen van gaan krommen. Jezelf openlijk en krachtig zijn, voelt direct als een statement. En dan heb je nog geen eens jouw dromen en wensen uitgesproken. Dus je durft niet door alle rampscenario's in je hoofd.

En het gevolg is dat je deze verlangens probeert te negeren en ze wegstopt.

Honestly, het wordt erger als je hier niets aan doet. 100%. Dan raak je depressief of krijg je een burn-out. Het wordt steeds moeilijker om te genieten van je kinderen. Het is ook niet hun taak om jou gelukkig te maken. Maar je hebt zelf geen idee hoe jouw eigen geluk te creëren!

Niet zo lang jij niet je authentieke zelf kan zijn. Als jij NU niet iets aan deze frustratie doet, dan kijk je na twintig of dertig jaar vol spijt terug op je leven en denkt dan "had ik maar..." Wist je dat mensen meer spijt hebben van de dingen die ze NIET hebben gedaan? Natuurlijk, klinkt logisch. Want je weet dan nooit wat voor moois het zou kunnen opleveren. Maar nu zit je vast.

 
tim-goedhart-vnpTRdmtQ30-unsplash.jpg

Dit is geen dipje

"Eigenlijk duurt deze fase al een aantal jaren. Het is steeds moeilijker om te doen alsof ik blij ben met mijn leven"

Eenmaal als je in bed ligt, begint het piekeren. Je vraagt je steeds af: 'Fuck... is dít het?' Eigenlijk kan je niet jezelf zijn, dus zet je een masker op. Je DENKT: dit is een fase, een dipje, daar kom ik wel weer uit. En dat lukt tijdelijk als je jezelf maar vaak genoeg afleidt of verdooft... Vervolgens voel je de frustratie en benauwdheid weer opkomen. Diep van binnen WEET je: dit is géén fase of dipje.

nick-owuor-astro-nic-visuals-7vMqKRxkm8k-unsplash.jpg

Vaak negatief

"Ik mag niet klagen en moet tevreden zijn met wat ik wel heb!

...Alleen voel ik me toch leeg, alsof ik niet echt leef'

Je overtuigt jezelf waarom je gelukkig zou MOETEN zijn: je hebt een lieve partner en gezonde kinderen. The whole picture. Maar eigenlijk ben je aan het settelen. Huisje, boompje, beestje is vaak genoeg vermoeiend en saai. En je werk geeft misschien niet meer zoveel voldoening als voorheen. Dit is nou eenmaal hoe een volwassen leven eruit ziet, met verplichtingen en opofferingen. Tot aan de dood.

kelsey-chance-tAH2cA_BL5g-unsplash.jpg

Angst & jaloezie

"Wat zullen ze wel niet van me denken? Ik durf mijn echte mening niet te delen. Waarom kan zij dat wel?"

Je voelt druk om te voldoen aan verwachtingen vanuit je partner of ouders. Risico’s nemen kan gewoon niet meer. Je bent geen student van 20 jaar. Je vergelijkt jezelf met vriendinnen die wel happy zijn. Je hebt veel last van fear of missing out (FOMO) en leeft van vakantie tot vakantie. Je bent bang voor afwijzing als jij je echte zelf zou laten zien.

brett-jordan-_Xwnk1DgTb8-unsplash.jpg

Ja, je verspilt je tijd

"Ik ben vaak bang om de boot te missen. Dat ik te schijterig ben om een stap te zetten, om eens gek te doen"

Dus blijf je (vast) in je huidige situatie, durf je niets te vragen. Ook geen hulp. Trouwens, wie vraagt wordt toch overgeslagen? Maar je bent juist bang dat je wordt overgeslagen. Dat je de rest van je leven blijft hangen in een shitty situatie. Je bent bang om kansen te missen en de tijd tikt door. Je hebt veel twijfels, maar geen oplossingen. Je hebt geen perspectief en voelt je opgesloten, somber en prikkelbaar.